Murumedian yritystarina

Murumedia syntyi, kun irtisanouduin unelmatyöstäni, muutin rakkauden perässä toiselle paikkakunnalle ja ryhdyin yrittäjäksi. Nyt keskiössä on halu auttaa muita yrityksiä menestymään. Tämä yritystarina kertoo, miten kaikki alkoi ja miten kaupunkilainen päätyi asumaan keskelle maaseutua.

Murumedia Mari yritystarina
Murumedian yrittäjä Mari-Anna Rossi sohvalla koiran kanssa, yritystarina

Opin lukemaan neljävuotiaana, kun sain mummolta joululahjaksi muoviset kirjaimet. Kun olin ala-asteella, ahmin Merja Jalon hevoskirjoja. Heräsin aamukuudelta, että ehtisin lukea ennen kouluun lähtöä.

Pikkutytöstä asti olen myös kirjoittanut omia tarinoitani. Heppatarinoita, koiratarinoita, tarinoita siitä, mitä teimme viikonloppuna mummon ja papan kanssa.

Haaveammattini oli ratsastuksenopettaja tai eläinlääkäri, mutta sukulaiset arvelivat, että tulen isona tavalla tai toisella työskentelemään kirjoittamisen parissa.

Ja niinhän siinä kävi. Kun valmistuin mainonnan ja viestinnän tradenomiksi Haaga-Heliasta, pääsin ensin viestintäsihteerin sijaiseksi kulttuuri- ja opetusministeriöön. Sen jälkeen sain vakituisen työpaikan Gummerus Kustantamon viestintäassistenttina.

Se oli unelmieni täyttymys! Toimin kirjailijoiden äänitorvena ja tutustuin upeisiin kirjailijoihin ja toimittajiin ympäri Suomen. Järjestin lehdistötilaisuuksia, kirjoitin lehdistötiedotteita. Myöhemmin tittelini vaihtui tiedottajaksi ja sain myös enemmän vastuuta.

Ainut, mikä sen hetkisessä elämässäni tökki, oli se, että Helsingin vilinä oli introverttiluonteelleni liian hektistä. Ehdin työskennellä Gummeruksella seitsemän vuotta, kun päätin irtisanoutua, ja lähipiirini oli kauhuissaan.

Rakkaus ja maalaisuus veivät yrittäjyyden polulle

Olen kotoisin Ruokolahdelta, maaseudulta. On aika jännä sattuma, että vaikka olin asunut pääkaupunkiseudulla 12 vuotta, löysin puolison, joka on myös Ruokolahdelta kotoisin. Olimme jopa käyneet samaa yläastetta.

En voi väittää, etteikö ihastumisella ja rakastumisella ollut osuutta siihen, että päätin irtisanoutua vakituisesta unelmieni työpaikasta. Mutta myös sillä, että olen aina kokenut itseni maalaiseksi enemmän kuin kaupunkilaiseksi.

Muutin uuden miesystäväni luokse Imatralle, ja ryhdyin yrittäjäksi. Murumedia sai siis alkunsa jo vuonna 2012, vuosi sen jälkeen, kun koirani Muru syntyi.

Tein freelancerina juttuja paikallislehtiin sekä myös joitakin natiivimainoksia ja verkkosivutekstejä yrityksille. Minulla oli kotona oma valokuvausstudio, ja valokuvauksesta tuli myös iso osa työnkuvaani.

Minulla oli kivasti töitä ja nautin yrittäjyydestä ja sen mukanaan tuomasta vapaudesta. Kuitenkin kuin yllättäen minulle tarjottiin vakituista työpaikkaa Itä-Savo-lehdestä Savonlinnasta. Puolisonikin oli miettinyt alanvaihdosta, joten päätimme tarttua tilaisuuteen, muuttaa Savonlinnaan ja katsoa mitä tulevaisuus eteemme tuo.

Seitsemän vuotta toimineen Murumedian laitoin pöytälaatikkoon, vuonna 2019.


Itä-Savo-lehden tuottajana olen päässyt niin itse kirjoittamaan juttuja, kuin oikolukemaan toisten tekstejä. Olen päivittänyt lehden verkkosivuja ja samanaikaisesti olen tuottanut myös printtilehteä.

Olimme muuttaneet asumaan maaseudulle Sulkavalle, ja rakastin sitä rauhallisuutta, mikä kotona vallitsi. Korona-aika laittoi kaikki etätöihin, ja huomasin nauttivani kotona työskentelystä todella paljon. Sain aikaiseksi kotona enemmän kuin avokonttorissa, enkä ollut niin kuormittunut.

Teams ja muut etätyövälineet mahdollistivat myös kotona opiskelemisen. Tämän mahdollisuuden auettua päätin syksyllä 2022 lähteä opiskelemaan digimarkkinointia, ja otin vakituisesta työstäni opintovapaata.

Yrittäjyyden lähtökohtana halu auttaa muita menestymään

Salon seudun ammattiopiston digimarkkinoinnin opinnot veivät minut mukanaan täysin. Sytyin hakukoneoptimoinnin saloista, brändin rakentamisen kiemuroista ja tarinankerronnan hyödyntämisestä markkinoinnissa.

Olen hyvin yrittäjähenkinen, ja huomasin, että minulla oli palo auttaa muita yrityksiä menestymään oman osaamiseni avulla. Ymmärsin, ettei tekstintuottaminen ole kaikille itsestään selvää, vaan se voi viedä kohtuuttomasti resursseja yrityksessä, jonka liiketoiminta on jotain aivan muuta.

Jos minä kerran hallitsen kirjoittamisen, miksi en voisi tehdä sitä auttaakseni muita menestymään? Ulkoistanhan minäkin esimerkiksi kirjanpidon, sillä se ei ole omaa ydinosaamistani.

Tämä kirkas ajatus mielessäni kaivoin Murumedian pöytälaatikosta ja ilmoitin sen takaisin Kaupparekisteriin. Aloitin digimarkkinoinnin ohella palvelumuotoilun opinnot, jotta ymmärtäisin asiakkaiden tarpeet ja oppisin palvelemaan heitä mahdollisimman asiakaslähtöisesti. Aloitin myös digitaalisen sisällöntuotannon erikoistumisopinnot Edukossa.

Murumedian yritystarina on vasta alussa

Nyt työskentelen yrittäjänä maaseudulla Sulkavalla. Autan yrityksiä saamaan enemmän näkyvyyttä Googlessa hakukoneoptimoitujen tekstien tuottamisella, ja helpotan yrittäjien arjen pyörittämistä huolehtimalla heidän sometileistään.

Suurimman osan töistä pystyn tekemään kotoa käsin, vaikka mielelläni tapaan toisia yrittäjiä myös kasvokkain.

Nautin paitsi yrittäjyyden mukanaan tuomista haasteista, myös leppoisasta maaseudun elämästä, jossa päivät eivät ole niin hektisiä. Olkoonkin kliseistä, mutta kyllä maalla on mukavaa!

Kuten kaikki hyvät tarinat, myös tämä yritystarina päättyy onnellisesti. Ja toivottavasti jatkuu myös tästä eteenpäin onnellisena ja menestyksekkäänä!

Tähän asti olen ainakin huomannut, että rohkeus, heittäytyminen ja omien unelmien tavoittelu kannattaa. Katsotaan, mihin ne tällä kertaa minut johdattavat!

Hyvä sisältö erottuu!

LinkedIn-icon
Instagram-icon
Scroll to Top